KORONAVIRUS

23 djelatnika Klaićeve u zadnja 2 tjedna bili izvan RH. Tek danas poslani u izolaciju

Foto: FAH

ČAK 23 djelatnika, od toga 9 liječnika Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj koji su unazad 14 dana bili izvan Hrvatske, tek danas idu u samoizolaciju.

Liječnik koji se vratio iz Austrije nije u samoizolaciji nego na poslu, ne nosi masku

Index je danas doznao da je jedan liječnik iz Klaićeve bio na skijanju u Austriji prije dva tjedna, kad i zaražena liječnica s Rebra, te da nije u samoizolaciji već da cijelo vrijeme radi, dežura i pri tome se ne štiti i ne nosi masku.

Odmah smo kontaktirali ravnatelja bolnice dr. Gorana Roića koji nam je rekao da se od danas taj liječnik, kao i ostalih 8 liječnika, odnosno ukupno 23 djelatnika Klaićeve, nalazi u samoizolaciji jer su unatrag 2 tjedna putovali izvan Hrvatske.

Danas stigao naputak epidemiologa

"Danas u 11:41 h stigao je email od nadležnog epidemiologa NZJZ s preporukom da svi djelatnici koji su unazad 14 dana bili izvan RH ostanu u samoizolaciji 14 dana od ulaska u RH, te da se jave nadležnom liječniku opće medicine i nadležnom epidemiologu u slučaju pojave simptoma. Odluka ravnatelja o samoizolaciji za te djelatnike je napisana danas u 11:43 h i stupa na snagu odmah", rekao nam je dr. Roić.

Kazao je i kako rok od 14 dana od povratka u RH ovog tjedna istječe jedanaestorici djelatnika.

Liječnici: Dajemo sve od sebe i onda se dogodi da neodgovorne kolege tako nešto naprave i svi nas pljuju

Index je pak informaciju o liječniku koji je bio na skijanju u Austriji doznao od roditelja koji su bili jučer ujutro na hitnoj u Klaićevoj i čuli razgovore medicinskog osoblja, a isto nam je potvrdilo još nekoliko djelatnika Klaićeve.

"Jučer ujutro su sestre i doktori pričali o liječniku koji cijelo vrijeme radi iako je bio na skijanju u Austriji. Rekli su da njegov šef sve zna i da je upoznat s tim da je liječnik bio u Austriji. I još su rekli da na poslu ne nosi masku i ne štiti se, a da je njih strah to prijaviti", kazali su nam roditelji.

Liječnici s kojima smo razgovarali rekli su nam da je epidemija u Austriji, Italiji, Francuskoj i Njemačkoj buknula upravo kad je došlo do zaraze liječnika. Naime, liječnici prenose zarazu pacijentima i tako se ista munjevitom brzinom širi.

Navode kako su ogorčeni što se zbog neodgovornih pojedinaca, kolega liječnika koji nisu u samoizolaciji, sad u javnosti svi liječnici svrstavaju u isti koš.

"Mi dajemo sve od sebe, radimo, tu smo za pacijente, štitimo se, nosimo zaštitnu opremu i onda se dogodi da neodgovorni kolege dođu sa skijanja i zaraze ostalo medicinsko osoblje i pacijente i onda javnost sve nas pljuje", kazali su nam liječnici.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više