26-godišnjakinja na Badnjak ubijena ispred puba u Engleskoj. Privedene dvije osobe

Foto: Twitter

DVIJE osobe uhićene su jer ih policija povezuje s ubojstvom 26-godišnje žene u pubu u Merseysideu na Badnjak. 30-godišnji muškarac je uhićen zbog sumnje za ubojstvo i pokušaj ubojstva, dok je 19-godišnjakinja uhićena zbog sumnje u udruživanje zbog počinjenja ubojstva. Oni se trenutno nalaze u policijskom pritvoru, gdje ih ispituju istražitelji. 

Elle Edwards je preminula nakon što je upucana u glavu u pubu Lighthouse Inn, u selu Wallasey, malo prije ponoći na Badnjak. Istražitelji ne vjeruju da je ona bila meta napada. Detektivka Sue Coombs je potvrdila da su izvršena dva uhićenja u vezi s pucnjavom, piše Sky News.

"Svaki dokaz je ključan za istragu"

"Elleina obitelj još uvijek se mora pomiriti s njezinim tragičnim gubitkom, a naši posebno obučeni časnici za vezu s obitelji pružaju im podršku. Nećemo stati dok odgovorne ne privedemo pravdi i apelirao bih na sve koji imaju informacije da nam se jave", kazala je Coombs. 

"Pozvala bih ljude koji su bili u Lighthouse Innu u vrijeme incidenta ili bilo koga tko ima mobitel ili CCTV snimke onoga što se dogodilo da nam se hitno jave jer bi mogli imati informacije koje su od vitalnog značaja za našu istragu. Također apeliramo na vozače i stanovnike tog područja, koji su možda snimili bilo što kamerom na instrument tabli ili videonadzorom, da nas kontaktiraju, a svaki dokaz je ključan za istragu", dodala je.

Pojačana prisutnost policije u području pucnjave

U napadu je ozlijeđen i 28-godišnji muškarac koji se još uvijek nalazi u teškom stanju u bolnici. Još tri osobe su u napadu zadobila ozljede koje nisu opasne po život. Obitelj ubijene je položila cvijeće na mjesto pucnjave te ostavila ploču u obliku srca s porukom: "Posebna kćeri, sreće koju si donijela na svoj poseban način, sjećat ćemo se s ljubavlju svaki dan."

Prijateljica ubijene Elle je rekla da su ljudi isprva mislili da se radi o vatrometu kad je pucnjava počela. “Ali automatski je sve stalo i imali smo osjećaj da nešto nije kako treba”, istaknula je. Tvrdi da se osjećala "ukočeno" kada je vidjela svoju prijateljicu na podu, s ljudima koji su joj pokušavali pomoći, prenosi BBC.

Policija Merseysidea je na Twitteru objavila da je pojačala svoju prisutnost u tom području "kao izravan odgovor" na pucnjavu. "Dobili smo pozitivne povratne informacije od stanovnika u tim zajednicama o proaktivnom radu policije koji se provodi u borbi protiv kriminala, a naši službenici razgovarali su sa stanovnicima o problemima zajednice", kazao je inspektor Peter Rexwinkel.
 

Pročitajte više