28. SAMOBORSKA GLAZBENA JESEN

Tradicionalne 28. Samoborske jeseni, tijekom listopada će u Samoboru ugostiti Stefana Milenkovicha, soliste Milanske scale, Zagrebačku filharmoniju te brojna druga imene hrvatske glazbene scene.

Priredba započinje Ciklusom ozbiljne glazbe, u sklopu kojeg je na programu, u subotu 4. listopada u župnoj crkvi Sv. Anastazije, koncert Zagrebačke filharmonije, kojom će ravnati dirigent Ivan Repušić, a na programu su djela mlade hrvatske kompozitorice Ivane Kiš, Webera i Liszta.

U dvorani Hrvatskog doma, 11. listopada nastupit će solisti Milanske scale i Hrvatski komorni orkestar, a na programu je Pergolesijeva komična opera "Služavka gospodarica".

Stefan Milenkovich na violini izvodit će, u dvorani Hrvatskog doma 17. listopada djela Brahmsa, Poulenca, Bartok-Szekelya, Wieniawskog i Paganinija.

U sklopu Samoborskog ciklusa nastupaju mladi hrvatski glazbenici -Željka Spinčić na orguljama, Ivan Dugandžić na gitari, bariton Miroslav Hriberski, sastav "Jewsers", Tamburaški ansambl Šmidhen i drugi.

Organizatori - Pučko otvoreno učilište i pokrovitelji Grad Samobor, Zagrebačka Županija i hrvatsko Ministarstvo kulture, najavljuju i bogat popratni program koji će se odvijati na samoborskim ulicama, trgovima i parkovima.

Pročitajte više