34-godišnjak opljačkao 20 nezaključanih kuća u Dubravi

POLICIJSKI službenici III. PP Zagreb su dovršili kriminalističku obradu nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog osnovane sumnje da je počinio ukupno 20 krađa, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Osnovano se sumnja da je 34-godišnjak tijekom lipnja, srpnja i kolovoza ove godine na području Dubrave počinio ukupno 20 krađa i to na način da je u ranim jutarnjim satima, prije odlaska na posao, ulazio u nezaključane obiteljske kuće te dok su ljudi spavali ili bili u vrtovima, otuđivao torbice i novčanike.

Neposredno nakon toga odlazio je na bankomate i podizao gotov novac koji je trošio za svoje potrebe. Prema policijskom izvješću, na taj je način protupravno pribavio oko 70.000 kuna.

Nakon dovršene kriminalističke obrade, protiv 34-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

"Zaključavajte stanove i obiteljske kuće"

"Tijekom ove opsežne kriminalističke obrade policijski su službenici zamijetili nisku razinu samozaštitnog ponašanja oštećenih građana. U svim slučajevima radi se o nezaključanim stambenim objektima, te je stoga počinitelju bilo znatno olakšano ući u nezaštićeni objekt i počiniti krađu", navodi policija.

"Upozoravamo građane na samozaštitno ponašanje te na akciju PU zagrebačke `Dobar susjed, siguran stan`, koja je posebno aktualno tijekom ljetnih mjeseci. Dakle, zaključavajte stanove i obiteljske kuće u kojima boravite, neka vrijedne stvari ne budu na dohvat ruke počinitelji krađa i teških krađa. Obratite pažnju na nepoznate ljude i upitajte ih koga traže. Većina počinitelja u takvim situacijama odustaje od daljnje namjere činjenja kaznenog djela", poručuju iz policije.

I.M.

Pročitajte više