40 GODINA SATIRIČKOG KAZALIŠTA KEREMPUH

Retrospektivnim kolažem najpopularnijih i najizvođenijih predstava Satiričko kazalište Kerempuh proslavilo je večeras 40 godina djelovanja.

Na današnji dan 1964. godine odigrana je prva kabaretska predstava kazališta koje se tada zvalo Jazavac, a od 1994. Kerempuh.

S grupom kolega kazalište je osnovao Fadil Hadžić, jedan od najizvođenijih autora u kazalištu. To se potvrdilo i večerašnjim pljeskom upućenim njemu kad se na kraju jednosatnog programa pred publikom pojavio zajedno s cjelokupnim ansamblom Kerempuha na čelu s ravnateljem Duškom Ljuštinom.

Kroz program večerašnje proslave vodili su glumci ovoga kazališta Tarik Filipović i Rene Bitorajac. Oni su istaknuli da je u ovom kazalištu u proteklih 40 godina izvedeno više od 180 praizvedbi a kazalište je posjetilo gotovo pet milijuna posjetitelja.

Kazalište Kerempuh više od 20 godina organizira popularne "Dane satire", festival hrvatskih najboljih komediografskih ostvarenja.

Ravnatelj Duško Ljuština koji je na čelu kazališta više od 20 godina zahvalio je Ministarstvu kulture, Gradskom uredu za kulturu, djelatnicima Kerempuha a nadasve publici.

Od predstava večeras su ponovno prikazane najpopularnije i najizvođenije "Gospodsko dijete", "Domovnica d.d.", "Vježbanje demokracije", "Plavi pakao", "Hamlet u selu Mrduša Donja", "Spikom na spiku" i druge.

Satiričko kazalište Kerempuh za ovu prigodu tiskalo je i monografiju o proteklih 40 godina.

(Hina) atod

Pročitajte više