47-godišnji Bjelovarčanin koji je počinio sedam provala uhvaćen u ukradenom kamionu

SA GRADILIŠTA novog prodajnog centra Pevec u Bjelovaru jučer oko 2.20 sati ukraden je kamion vrijedan 100 tisuća kuna. Kamion je ukrao 47-godišnji Bjelovarčanin, koji je s vozilom pokušao pobjeći u smjeru Koprivnice.

Bjelovarska policija u suradnji s PU koprivničko-križevačkom jučer je uhitila lopova te ga odvela u policijsku postaju radi daljnje kriminalističke obrade. Tijekom obrade, policija je otkrila kako je navedeni muškarac u periodu od 9. travnja do 4. lipnja skrivio 7 provala i krađa na području grada Bjelovara.

Na njegovom pohodu su se tako našli ugostiteljski objekt Zuma, auto-škola Signal, Hrvatske vode Bjelovar, trgovina Pogrebna oprema, mini-market Zdenka, upravna zgrada groblja Borik, trgovina stočne hrane Glassl i poslovne prostorije jedinice Maziva u vlasništvu tvrtke Nacional.

U navedenom vremenskom periodu policija je otkrila kako je neumorni provalnik pokušao izvesti još i pet krađa. Ovog puta na njegovoj listi su se našli, Carinska ispostava Bjelovar, trgovina mješovitom robom u vlasništvu poduzeća BEK-promet, trgovina Tepih centar, poljoprivredna ljekarna Jakšinić i trgovina auto-dijelova Gregorek. Kao i prethodna, tako su i ova kaznena djela počinjena na području grada Bjelovara.

Policija je podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i 47-godišnjaka dovela pred istražnog suca Županijskog suda u Bjelovaru, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više