50. izvedba predstave "Hotel Babilon" na ljetnoj turneji

NA JEDOMJESEČNOJ ljetnoj turneji po Jadranu, koja počinje 11. srpnja u Umagu, predstava "Hotel Babilon" Teatra "Gavran" imat će svoju 50. izvedbu.

Ljetna turneja predstave Mire Gavrana, u režiji Aide Bukvić, počet će u Umagu, u sklopu festivala "Zlatni lav". Svoju 50. izvedbu imat će 20. srpnja, na Splitskom ljetu, izvijestila je danas zagrebačka agencija Presscut za Teatar Gavran.

U komediji "Hotel Babilon" pojavljuje se 11 likova koji pričaju neobičnu priču o ljubavi u malom dalmatinskom gradu. Glavni likovi su slovačka turistkinja Zuzana Kollarova i lokalni "galeb", recepcionar Jakša Hektorović - Dalmatiner.

Kad profesionalni zavodnik odbaci naivnu djevojku, u nastupu ljubomore dolazi do pokušaja ubojstva. Nakon toga na sudu će se, uz oštećenika i okrivljenu, naći brojni svjedoci (Međimurka, Talijan, Bosanka, Njemica i drugi).

Svih jedanaest uloga u predstavi igra Mladena Gavran, a za sposobnost transformacije u različite likove i komičnu izvedbu, dobila je izvrsne kritike. Kostime je radila Marija Šarić-Ban, scenu Mladen Domaš, a glazbu Mate Matišić.

Od praizvede u listopadu prošle godine, predstava je dobila nagrade "Fabijan Šovagović" na Festivalu glumca i "Zlatni smijeh" na "Danima satire".

U sklopu jednomjesečne turneje predstava će gostovati u Malom Lošinju, Kraljevici, Rijeci, Novalji, Omišu, Dugom ratu, Hvaru, Starom Gradu, Orebiću, Brnu, Korčuli i Kastvu.

(Hina) ag ln

Pročitajte više