50 ozlijeđenih u sudaru vlaka i lokomotive u Anconi

NA ŽELJEZNIČKOM kolodvoru u talijanskom gradu Anconi došlo je jutros do sudara lokalnog putničkog vlaka i lokomotive u kojem je ozlijeđeno 50 osoba.

Vlak je pristizao na treći peron željezničkog kolodvora, no na njemu se našla lokomotiva koja tamo nije trebala biti u to vrijeme. Veća katastrofa izbjegnuta je i zbog smanjene brzine kojom se vlak kretao pa su putnici, koji su već bili na nogama i čekali zaustavljanje vlaka, zaradili samo lakše ozljede.

U sudaru nije došlo do izlijetanja ni vlaka ni lokomotive iz tračnica, jer je strojovođa uspio vlak dodatno usporiti kočenjem, prenosi talijanska agencija ANSA.

Većini putnika liječnička pomoć pružena je na licu mjesta, dok je samo nekolicina završila u obližnjoj bolnici. Oni kojima liječnička pomoć nije bila potrebna, mogli su nastaviti svoje putovanje drugim vlakom.

Promet željezničkim kolodvorom odvija se normalno, a zaustavljen je samo na peronu na kojem se nesreća i dogodila. Radi utvrđivanja uzroka nesreće nadležne su vlasti pokrenule istragu.

B.V.
Foto: ANSA.it

Pročitajte više