6. sastanak zajedničkog odbora za sukcesiju SFRJu četvrtak u BiH

ŠESTI sastanak Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatskokonzularne imovine bivše SFRJ održat će se u četvrtak u Sarajevu, a na tom će sastanku sudjelovati predstavnici Zajedničkog odbora svih pet zemalja sljednica bivše SFRJ, priopćilo je u utorak Ministarstvo vanjskih poslova.

Predstavnici Zajedničkog odbora se sastaju radi raspodjele umjetničkih djela iz prvih pet preuzetih objekata diplomatsko-konzularne mreže bivše SFRJ (veleposlanstva u Londonu, Washingtonu, Parizu, rezidencija Pariz i konzulat Pariz) te raspodjele diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ izvan regije OECD-a, stoji u priopćenju.

Jedna od tema razgovora, nastavlja se, bit će i prijedlog Stalnom komitetu za sukcesiju u vezi s prodajom dijela diplomatsko-konzularne imovine za koju niti jedna od država nasljednica nema interesa. Stalnom će se komitetu za sukcesiju ujedno predložiti usklađenje lista diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ s obzirom na nove informacije.

Hrvatsko izaslanstvo u Zajedničkom odboru čine Tatjana Kralj-Draganić, voditeljica Zajedničkog odbora za diplomatsko-konzularnu imovinu, Mirjam Katulić, zamjenica voditeljice, Ivica Maričić iz Ministarstva vanjskih poslova RH, Romana Franulović-Bušić iz Veleposlanstva RH u Sarajevu te Jadranka Vinterhalter, muzejska savjetnica iz Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, kaže se na kraju priopćenja iz MVP-a.

Pročitajte više