70 tisuća kuna nagrade onome tko dovede do ubojice Hrvoja Turibaka!

Foto: Holcim.hr, Davor Višnjić/Pixsell
 

ZAGREBAČKA policija objavila je kako je raspisana novčana nagrada za davanje obavijesti koja će doprinijeti razrješenju kaznenog djela teškog ubojstva. Radi se u ubojstvu Hrvoja Turibaka, u zagrebačkom naselju Špansko, u srpnju 2012. godine.

Priopćenje policije objavljujemo u cijelosti:

"Raspisana nagrada od 70.000 kuna za davanje obavijesti koja će doprinijeti razrješenju teškog kaznenog djela

Sedmog srpnja  2012. godine između 14 i 15 sati u ulici Drage Gervaisa, u stanu u kojem je živio uz roditelje i brata, na štetu 24-godišnjaka počinjeno je kazneno djelo teškog ubojstva na okrutan i podmukao način opisano u  čl. 111 st 1 KZ-a RH.

Usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju, policijski službenici nisu došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja.



U cilju pribavljanja korisnih informacija o identitetu nepoznatog počinitelja ovog kaznenog djela, sukladno članku 78. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članku 116. Pravilnika o načinu policijskog postupanja, potpredsjednik Vlade RH i  ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, donio je Odluku o raspisivanju nagrade u iznosu od 70.000 kuna za davanje obavijesti koja će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela.


Pozivamo sve osobe koje imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave policiji na telefon 192, e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr kao i osobno u najbližu policijsku postaju ili izravno Službi općeg kriminaliteta u Zagrebu, Heinzelova 98."

Strašno ubojstvo usred bijela dana

Podsjetimo, za ubojstvo zagrebačkog studenta osumnjičen je bio njegov brat Tomislav Turibak, no tužiteljstvo je u travnju prošle godine odbacilo kaznenu prijavu kojom ga je policija teretila za okrutno ubojstvo nožem. Zaključak tužiteljstva dao je za pravo priči Tomislava Turibaka koji je od početka tvrdio da se u vrijeme ubojstva "rolao" na Jarunu i da je po povratku kući pronašao tijelo mrtvog brata.

Tomislavovu su priču, prema neslužbenim izvorima, potvrdile i snimke nadzornih kamera. Također, i DNA analiza je pokazala da Tomislavu ne pripada koža čiji su tragovi pronađeni pod noktima njegova brata, a koji gotovo sigurno pripadaju ubojici. Ubijeni mladić imao je ubodne rane na vratu i prsima, a tragovi krvi i koža pod noktima ukazuju da se sukobio s ubojicom.

Obitelj Turibak od početka nije vjerovala u mogućnost da je Tomislav ubio brata s kojim je, kako su medijima svjedočili prijatelji, susjedi i rodbina, bili u dobrim odnosima.

Pročitajte više