Afera Core media: Na suđenju Svilanu za primanje mita svjedoče Iva Gačić i Denis Latin

NA SUĐENJU bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, optuženom u aferi 'Core media' danas bi trebali svjedočiti predsjednik uprave Nove TV Dražen Mavrić, direktorica informativnog programa te televizije Iva Gačić te HTV-ov novinar Denis Latin.

Svilan je optužen da je kao osoba odgovorna za otkup projekata iz vanjske produkcije od kraja 2004. do kraja 2007. godine primio 262 tisuće eura mita od vlasnika producentske kuće 'Core media' Vladimira Šelebaja Selliera, kako bi emisije bile prikazane na Novoj TV.

Svilan: Nisam uzimao mito!

Podsjetimo, programski direktor Nove TV Siniša Svilan odbacio je na prvom ročištu optužbe da je od 2004. do kraja 2007. godine primio 262 tisuće eura mita.

"Sve je netočno, ne osjećam se krivim", izjavio je Svilan na početku ročišta.

Branko Čakarmiš, bivši član Uprave Nove TV, na sudu je posvjedočio da je Svilan bio zadužen za predlaganje projekata i otkupljivanje emisija iz vanjske produkcije. Čakarmiš kaže da su na nekim sastancima na kojima su bili predstavljani koncepti bile prisutne Hloverka Novak Srzić i Dijana Čuljak.

Urednica Nove TV Ivana Ivančić posvjedočila je da nije čula da je Svilan uzimao mito i da je ona kao urednica na ruke direktno od Šelebaja dobivala, kako je rekla, "simboličnih osam tisuća kuna".

Pročitajte više