Afera za aferom u Novoj Gradišci: U središtu SDP-ov gradonačelnik Josip Vuković

GRADONAČELNIK Nove Gradiške i saborski zastupnik SDP-a Josip Vuković od Vlade je tražio suglasnost za zaduživanje Grada u iznosu od 10 milijuna kuna.

Međutim, pokazalo se da je odluka Gradskog vijeća na temelju koje je Vlada donijela suglasnost za kredit krivotvorena jer sjednica Gradskoga vijeća na tu temu nije ni održana, javlja HRT.

"Činjenica je da nisu poštovane zakonske procedure i da se to mora promijeniti. Zbog toga što je došlo do te proceduralne pogreške ljudi koji nose gradsku vlast u Gradiški, a to je SDP, mi ćemo sjesti između sebe i porazgovarati zašto je do toga došlo", rekao je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Gradonačelnik Vuković o svemu šuti, pa i o najnovijem skandalu. Naime, na njegovu je preporuku za predsjednika Upravnog vijeća tamošnjeg Centra za socijalnu skrb ministrica Milanka Opačić imenovala Zlatka Zebića, tajnika gradske uprave protiv kojeg je podignuta optužnica Državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu zbog malverzacija s novcem namijenjenim socijalno najugroženijima.

I prozvani Zebić je nedostupan, oglasilo se Ministarstvo. "Na temelju utvrđenih činjenica Ministarstvo je pokrenulo postupak razrješenja člana Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška", priopćeno je iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

Pročitajte više