Ahmadinedžad: Iran se ne boji vaših bombi



"IRANSKA nacija ne boji se vaših bombi, ni ratnih brodova, ni aviona. Takva oružja ništa ne vrijede", poručio je Mahmoud Ahmadinedžad, predsjednik Irana, zapadnim velesilama koje prijete izazivanjem novog rata na Bliskom istoku.

"Poručujete Iranu da su sve opcije na stolu. Tamo neka i ostanu, dok ne istrunu. Vrijeme arogancije i kolonijalizma je prošlo, kao što prolazi i era vaše nerazumnosti", kazao je Ahmadinedžad tijekom posjeta gradu Karaju, objavila je agencija Fars, prenosi Reuters.

Skupina P5+1 koju čine SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Rusija, Kina i Njemačka ranije ovog tjedna prihvatila je ponudu iz Teherana za novim pregovorima oko iranskog nuklearnog programa. Zapadne sile ranije su Iran pokušale natjerati da odustane od nuklearnog programa uvodeći stroge sankcije.

Zapadne sile, predvođene SAD-om, uz podršku Izraela, optužuju Iran da pokušava razviti nuklearno naoružanje. Iranci tvrdi da im nije namjera razvijati nuklearnu bombu i da njihov nuklearni program nema nikakve vojne primjene. No, Iranci ne žele dopustiti međunarodnim inspektorima pristup lokacijama koje su označene kao sumnjive.

Pročitajte više