Ako je suditi prema anketama, Zagrepčani će sljedeće 4 godine gledati Bandića kao gradonačelnika

Foto: Damjan Tadić (Cropix)

POSLJEDNJI je dan kratke, ali intenzivne kampanje za lokalne izbore. U ponoć počinje predizborna šutnja, a u nedjelju biramo lokalnu vlast. Zadnji dan kampanje stranke i kandidati iskoristili su za posljednje poruke biračima. Objavljene su i zadnje ankete zbog kojih jedni zadovoljno trljaju ruke, a drugi poručuju: sve je to namješteno. 

Zadnji je dan kampanje i posljednji čas za završnu poruku biračima. SDP se odlučio za Slavoniju. Nakon Županje i Vinkovaca, predvođeni predsjednikom Zoranom Milanovićem, završni će skup imati u Vukovaru. HDZ ovci su za zadnji dan odabrali Zaprešić i Veliku Goricu, a na čelu s Tomislavom Karamarkom završni skup održat će se večeras u Zagrebu. U Zagrebu su sinoć svoje odradili kandidati Milan Bandić i Rajko Ostojić.
  
"Pitaju nas s kim ćemo koalirati? Hoćemo s SDP-om, HDZ-om ili nekima drugima. Svaka čast njima, ali mi ćemo koalirati s vama i sa Zagrepčanima. Jer vi ste naši jedini koalicijski partneri", poručio je Bandić dok je Ostojić rekao da je nedjelja zapravo radni dan.
 
"Radni dan kad možemo reći dosta improvizaciji, dosta lažima, dosta kumovima. I zato, izađimo na izbore...".  Milan Bandić danas ima više razloga biti zadovoljan. Prema telefonskoj anketi IPSOS PULS-a i Nove TV, na 805 ispitanika, Bandić ima dvostruko više glasova od protukandidata u prvom krugu izbora. Da su danas izbori, aktualni gradonačelnik osvojio bi 40,6 posto potpore birača. Rajko Ostojić imao bi 22 posto, a Vladimir Ferdelji 18,2 posto pa će njih dvojica najvjerojatnije voditi borbu za ulazak u drugi krug s Bandićem.
 
 

Pročitajte više