Albanci uhvaćeni u švercu heroina vrijednog 15 milijuna kuna tvrde: Nismo krivi!

ERDEST HOXHA i Manuela H., Albanci iz okolice Tirane uhvaćeni prije dva dana na graničnom prijelazu s Crnom Gorom sa 25 kilograma heroina nađenog u Citroen Xsari talijanskih registracija, ispitani su danas u splitskom Uskoku uz prisustvo branitelja Dina Puljića i Vinka Ljubičića. Oboje su negirali krivnju, tvrde da s heroinom nemaju nikakve veze. Navodno, prebacuju odgovornost jedno na drugo.

Heroin bezbrižno ostavili pod sjedala

Pitanje je koliko će koristi od toga biti, jer je Manuela vlasnica vozila u kojem je nađena droga, dok otac 23-godišnjeg Erdesta trenutačno boravi u dubrovačkom zatvoru zbog međunarodne trgovine narkoticima. Uhićen je po tjeralici Interpola.

Zvuči nevjerojatno, ali heroin gotovo pa da nije uopće bio skriven. Stavljen u 47 paketa bezbrižno je ostavljen pod sjedala vozača i suvozača! Zar su zaista tako mislili proći neopaženo?

Droga vrijedi 15 milijuna kuna

Uskok je zatražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, s obzirom da se radi o stranim državljanima, kao i zbog mogućnosti ponavljanja djela, premda su oboje osumnjičenika, prema njihovim izjavama - neosuđivani. Zatvor je zatražen i zbog teških okolnosti djela, odnosno, enormne količine zaplijenjene droge, koja na tržištu može doseći cijenu od 15 milijuna kuna!

Ljubičić nestao, Manuela dobila novu braniteljicu

Zanimljivo je možda da je u popodnevnim satima, kada se trebalo pristupiti ročištu za određivanje istražnog zatvora, odvjetnik Ljubičić misteriozno nestao. Kako ga nisu uspjeli dozvati, 24-godišnjoj Manueli angažirana je braniteljica po službenoj dužnosti Estella Šore. 

Pretpostavlja da će sutkinja istrage Ljiljana Stipišić prihvatiti zahtjev Uskoka te Albance potjerati na Bilice.

Pročitajte više