Američki republikanci zbog Hillary Clinton bojkotiraju CNN i NBC

Foto: Guliver Image / Getty Images

AMERIČKA Republikanska stranka na idućim predsjedničkim izborima, koji se održavaju 2016. godine, mogla bi bojkotirati debate u organizaciji televizijskih kuća CNN i NBC.

Republikance su razljutile vijesti da CNN priprema dokumentarac, a NBC mini seriju o Hillary Clinton, javlja Reuters. Bivša državna tajnica, supruga bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, glavni je favorit za predsjedničku kandidatkinju Demokratske stranke nakon što Baracku Obami završi mandat.

Clinton nije još službeno potvrdila da će se kandidirati za predsjednicu, ali to se već sada smatra sigurnom okladom iako do idućih izbora ima još tri i pol godine. U tom kontekstu, Republikanci smatraju da CNN i NBC najavljenim dokumentarcem i mini serijom pružaju Hillary Clinton besplatnu promidžbu.

Na sjednici upravnog odbora Republikanske stranke, svi članovi su se složili da je to nedopustivo. Poručili su da će republikanski kandidati, ukoliko CNN i NBC ne odustanu od svojih planova, bojkotirati debate u njihovoj organizaciji uoči sljedećih izbora, čime bi njihov informativni program mogao biti drastično oštećen.

Pročitajte više