Američki špijuni hakirali Al Jazeeru i Aeroflot!

Foto: Guliver Image / Getty Images

AMERIČKA Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) hakirala je informatičke sustave katarske medijske kuće Al Jazeera i ruske aviokompanije Aeroflot, objavio je njemački Der Spiegel, pozivajući se na dokumente koje su dobili od zviždača Edwarda Snowdena.

Špijuni američke NSA čitali su e-mailove djelatnika Al Jazeere. Ova televizijska kuća poznata je po tome što je godinama ekskluzivno dobivala i emitirala video poruke čelnika Al Kaide, posebno Osame bin Ladena.

Der Spiegel je objavio dokument koji pokazuje da su američki špijuni u ožujku 2006. godine preko hakiranih e-mailova uspjeli doći do Al Jazeerinih zaštićenih izvora. Nije, međutim, poznato koliko dugo je NSA nadgledala e-mailove Al Jazeere, niti kakvim je sve informacijama to špijuniranje urodilo.

Što se tiče Aeroflota, njemački dnevni list objavio je dokument agencije NSA, u kojem stoji da je hakiranje informatičkog sustava za rezervaciju i prodaju avionskih karata ruske kompanije veliki uspjeh, s potencijalom da urodi otkrivanjem važnih informacija.
 

Pročitajte više