Amerika zbraja žrtve: Snježna oluja uzela devet života među kojima je i 11-godišnji dječak

Foto: AFP

SNJEŽNA oluja u SAD-u odnijela je najmanje devet života, a među poginulima je i 11- godišnji dječak. 90 centimetara snijega i jak vjetar izazvali su velike probleme cijeloj istočnoj obali. Connecticut, Rhode Island i Massachusetts zbrajaju žrtve i štetu od oluje, vozilima su zabranili promet, a izvanredno stanje proglašeno je i u New Yorku i Maineu. 40 milijuna ljudi pogođeno je ovom olujom, a vlasti stalno upozoravaju građane da ostanu u kućama. Unatoč upozorenjima, mnogi su se noćas našli zatrpani na cesti i morali su prespavati u automobilima.

> Snježna oluja povijesnih razmjera hara SAD-om: Poginulo najmanje šest osoba, pao metar i pol snijega, a prijete i poplave

Oko 700 tisuća domaćinstava je bez struje, a procjenjuje se da će trebati nekoliko dana da se situacija vrati u normalu. Jučer je otkazano više od 5.000 letova, a redovne zračne linije trebale bi biti uspostavljene tijekom današnjeg dana.  Gradonačelnik Stratforda u državi Connecticut, John Harkins, rekao je da ovakvu snježnu mećavu nije doživio.
 
"Čak su i ralice zapinjale", izjavio je Harkins za lokalnu televiziju.
 
Snježna oluja je prema zasad dostupnim informacijama odnijela ukupno devet života. BBC prenosi kako je 80-godišnja žena u Connecticutu smrtno stradala u prometnoj nesreći prilikom čišćenja kolnika, 40-godišnji muškarac se srušio i umro dok je čistio snijeg, a u Bostonu je od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom dok se grijao u upaljenom automobilu, preminuo 11-godišnji dječak.

Pročitajte više