Apel građanima iz policije: Nemojte mijenjati osobne ako ne morate, uvodimo ljetno radno vrijeme!

Foto: MUP

ZAGREBAČKA policija danas je izvijestila kako zbog tehničke prilagodbe na novi način zaprimanja zahtjeva dolazi do zastoja u radu i duljih čekanja te stoga mole sve one kojima nije istekla osobna iskaznica te one kojima to nije nužno i neophodno, da ne podnose zahtjev za novom osobnom iskaznicom zbog velikih gužvi u prostorijama u Petrinjskoj 30.

"Napominjemo da građani Republike Hrvatske ne moraju mijenjati osobne iskaznice kad Hrvatska postane 28. članica EU-a.Sve važeće osobne iskaznice vrijede do roka na koji su izdane, a s njima će moći nakon 1. srpnja 2013. prelaziti unutarnje granice EU-a (osim izdanih prije 1. siječnja 2003. godine). Molimo građane za razumijevanje zbog mogućih dužih čekanja prilikom predaje zahtjeva za izdavanjem novih osobnih iskaznica.", poručuju iz zagrebačke Policijske uprave te dodaju kako od danas uvode ljetno radno vrijeme.

"Također, ovim putem obavještavamo građane da se od 1. srpnja do 30. kolovoza 2013. godine uvodi ljetno radno vrijeme od 8 do 16 sati, a sa strankama će se raditi od 8 do 15 sati. Radno vrijeme šaltera za izdavanje putovnica u navedenom vremenu bit će od 8 do 19 sati.", obavještavaju iz PUZ-a.

Pročitajte više