Baldasar nije uspio minirati vlastiti natječaj: Perkušić izabran za ravnatelja GKM-a

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar okrunio je prvu godišnjicu mandata još jednim neuspjehom. Nije, naime, uspio minirati vlastiti natječaj za izbor ravnatelja Gradskog kazališta mladih. No, priča još uvijek nije okončana tako da postoji mogućnost da se Baldasar sabere i udari ponovno...  

Nakon što je u petak predsjednik Kazališnog vijeća Igor Novaković dao ostavku ne bi li stopirao natječaj jer je postalo jasno da će najveći broj glasova dobiti Ivo Perkušić, koji očito nije uživao naklonost Baldasara i SDP-a, sinoć je održan nastavak sjednice KV-a na kojoj su sva četiri preostala člana ipak izabrali Perkušića kao najboljeg od tri kandidata koji su zadovoljili formalne uvjete natječaja.

Panika u Banovini

Čini se da se onaj koji je zvao Novakovića uoči njegove iznenadne odluke o ostavci ipak malo preračunao. Naime, Kazališno vijeće unatoč ostavci predsjednika ipak može donijeti odluku o novom ravnatelju. Moguće je da je u Banovini zavladala panika pa su pribjegli jedinom načinu za rušenje natječaja kojeg su se u tom trenutku sjetili, a moguće je da Baldasar i njegovi suradnici, kao i obično, jednostavno nisu bili upoznati s poslovnikom kazališta koji regulira, između ostalog, i biranje ravnatelja. 

Tko je zvao?

U Splitu se još špekulira tko je nazvao Novakovića da počini politički harakiri. Spominju se Drago Davidović, glavni Baldasarov savjetnik i pročelnik Ureda Grada Splita i Veljan Radojković, pročelnik Ureda državne uprave. Obojicu smo jučer nazvali kako bi provjerili koliko su špekulacije osnovane, no ni Davidović, ni Radojković nisu se htjeli javiti, što možda govori više nego da su se javili.

Kako smo već pisali, uz Perkušića, u izbor za ravnatelja GKM-a ušli su i Silvana Stanić, supruga odvjetnika Darka Stanića, partnera iz odvjetničkih dana Evelina Tonkovića, zamjenika ministra unutarnjih poslova, te Selma Katunarić, zaposlenica gradskog Odjela za kulturu.

Baldasar minira Perkušića na Gradskom vijeću?

Moguće da Baldasar opet iznenadi nekakvom invencijom na putu da se Perkušića onemogući u nakani da zasjedne na čelno mjesto GKM-a. O izboru članova Kazališnog vijeća izvijestit će se Odjel za kulturu Grada Splita, a Perkušić mora, ako ne bude novih problema, po potvrdu Gradskog vijeća koje zasjeda iduću srijedu, dan prije utakmice Brazil - Hrvatska i otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva.

Za teatar je normalno da bude mjesto drame i neočekivanih zapleta, ali da će Baldasar ovako izdramatizirati jedan izbor za ravnatelja kazališta, malo je tko očekivao...

 

 

Pročitajte više