Balenović pisala predsjednici: Bajić ne smije u Ustavni sud

Screenshot: Youtube

VESNA BALENOVIĆ, predsjednica Udruge Zviždač, publicist Darko Petričić i još čitav niz prijavitelja kaznenih djela pisali su predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i Saboru, a pismo su poslali i Vladi RH, Ministarstvu pravosuđa, Ustavnom sudu, parlamentarnim strankama i Živom zidu. Traže da se bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić onemogući u nakani da postane sudac Ustavnog suda. Sve ih je, kažu, šokirala ta vijest.

"Svaki zviždač je pao pred vratima Mladena Bajića"

Balenović kaže da je pismo napisano i potpisano prije no što je dobila poziv s Pantovčaka da bude povjerenica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za zviždače.

"Svaki zviždač je pao pred vratima Mladena Bajića. Nije istražio kriminal u INA-i, ništa nije napravio premda je bio upoznat da je prodana za 10 puta manju vrijednost od tržišne", kaže Balenović. 

"On je najodgovorniji za eskalaciju korupcije i kriminala"

Evo, kako se u pismu obrazlaže zbog čega Bajić ne bi smio biti ustavni sudac:

"Bajić je najodgovornija osoba za eskalaciju korupcije i kriminala u Hrvatskoj. Zbog njegove amnestije nezakonite pretvorbe i zločina ratnog profiterstva te zbog nedjelovanja u milijunskim mega aferama, Hrvatska je postala azil kriminalaca, naših i inozemnih.

Bajićev sramotni opus počinje pravosudnom blamažom sa nezakonitim zatvaranjem i mučenjem srpskih civila u splitskoj Lori pod optužbom da su teroristi. Hrvatska je zbog Bajića izgubila više milijuna kuna za isplatu odštete nepravedno zatvaranim i mučenim civilima i njihovim obiteljima. Nisu sankcionirani ni počinitelji brojnih ratnih zločina nad hrvatskim građanima od strane srpskog agresora. Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u rujnu 2010. godine dostavljena je kaznena prijava protiv Mladena Bajića, i to sa dokumentom "Bajića umjesto Gotovine u Haag".

Slijede godine posvemašnje pljačke hrvatskih resursa uz Bajićeve zatvorene oči. Glavna državna revizorica Šima Krasić u svom revizorskom izvješću navodi da je 97 posto pretvorbe nezakonito. Bajić je slijep i gluh, programiranim nedjelovanjem potiče nezakonite pretvorbe i time čini najveći zločin osiromašenja RH. Golemi kapital iznesen je u porezna utočišta, kao i dobar dio državnih kredita teških milijarde.

Kulminacija nepravde, bezakonja i najveće sramote je Lex Perković, fanatična obrana Titovih ubojica od izručenja njemačkom pravosuđu. Bajić je imao glavnu ulogu, da bi spriječio izručenje udbaša, žalio se na svoja rješenja, što je presedan i sramota u europskom pravosuđu.

"DORH - zaštitarska tvrtka pretvorbenih zločinaca i ratnih profitera"

Kao čelnik DORH-a, Bajić je od te institucije stvorio zaštitarsku tvrtku pretvorbenih zločinaca i ratnih profitera. Nisu procesuirane velike afere, korupcija je ušla u sve pore hrvatskog društva. Svojim selektivnim djelovanjem DORH je omogućio svekoliki kriminal, ali i da se iz države u svjetske porezne oaze iznese blizu 50 milijardi opljačkanih dolara.

Osim fanatične obrane pljačkaša Domovine, Bajić je poznat po nemilosrdnim napadima na islužene i potrošene političare koji su izgubili podršku političke mafiokracije čiji su bili članovi. Za svaku svoju akciju od kojih je većina neslavno završila, Bajić je osiguravao medijsku promociju i sam kršeći zakone o tajnosti postupaka. Od institucije DORH-a učinio je karikaturu tužiteljstva. Mladen Bajić ni u kojem slučaju ne smije postati ustavni sudac."

Pročitajte više