Bandić: Holding je od danas na nuli

Foto: Hina

"STRUKA i kompetencija bit će dominantni kriteriji za izbor direktora Holdingovih podružnica", najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, rekavši novinarima da je zagrebačka megatvrtka od danas na nuli.

"Zadovoljan sam. Rezultati govore. Mislim da smo danas podvukli crtu. Holding je od danas na nuli, a to će gospodin Ljubičić sutra i obznaniti".

Ljubičić obećava otplatu dugova

Slobodan Ljubičić to nije potvrdio, ali je natuknuo:

"Dok ne dobijete novac, niste završili posao, dok ne platite dugove, dugovi stoje. Kad ih platimo, ako ih danas platimo ili sutra ujutro, onda ćemo imati konferenciju. To je mislim najznačajniji događaj koji će se Holdingu dogoditi u zadnje četiri godine".

Ljubičić je obećao da niti jednom dobavljaču neće biti dužni ni lipe.

"Kad smo došli tamo imali smo dubiozu milijardu kuna i ta milijarda kuna je u ova četiri mjeseca, uz pomoć gradonačelnika i gradske Skupštine, pred rješenjem. Nije mala stvar. Kad dobavljačima damo novac koji Holding duguje, onda ćemo na taj način potaknuti i rast gospodarstva u Zagrebu jer 600 milijuna kuna, koje smo ili ćemo, unatrag nekoliko ili unaprijed nekoliko dana upumpati u zagrebačko gospodarstvo, nije mala stvar", rekao je Ljubičić.

Režu se troškovi

S obzirom da je račun Holdinga na nuli, novinare je zanimalo hoće li biti otkaza i smanjivanja plaća.

"Mi ćemo pregovarati sa sindikatima o 'kresanju' određenih troškova, to smo već napravili i to ćemo nastaviti i dalje. Što je cilj? Da uravnotežimo prihode i rashode. Holding je u dubiozama u zadnjih nekoliko godina zato što su prihodi Holdinga bili manji od rashoda Holdinga. Uostalom, ako imate 10.000 kuna plaću, a trošite 12.000, što vam je za napraviti, morate ili povećati prihode na 12.000 ili smanjiti troškove s 12.000 na 10.000", poručio je Ljubičić.

Pročitajte više