Bandić: Imamo socijalno najodgovorniji grad ne samo u Hrvatskoj već među svih 28 europskih metropola

Foto: Hina

JOŠ JEDNA skupina najmlađih Zagrepčana otišla je danas na more. Rano jutros gradonačelnik Milan Bandić ispratio skupinu djece iz obitelji slabijeg imovinskog statusa kojima Grad Zagreb osigurava besplatno ljetovanje. Pritom je napomenuo da se bez obzira na krizu i recesiju građanima nisu dirala socijalna davanja.

Danas je 50 djece otišlo u Veli Lošinj gdje uz animatore imaju popunjen sedmodnevni zabavno- edukativni program. Osim djece, besplatnim ljetovanjem zadovoljni su i njihovi roditelji.

"Pohvaljujem takve akcije, svaka čast. S obzirom da puno nas nema s čime platiti put, ovo je zakon. Djeca odu barem sedam dana na more, malo se odmore, upoznaju novo društvo, prijatelje..."

Djeci je program na ljetovanju ispunjen brojnim sadržajima, kažu oni kojima ovo nije prvi put da ljetuju u organizaciji Grada Zagreba.

"Slikali smo u radionici pa smo onda išli u školu plivanja da provjere da li znamo plivati, onda smo išli na plažu ujutro, na doručak pa na ručak i tako..."

Onima kojima je ovo prva godina da ljetuju u odmaralištu Zlatokrila bili su jako uzbuđeni pred putovanje, priznaju nam njihovi roditelji.

"Da, moja kćer nije spavala cijelu noć. Moj sin je već navikao. Njoj je to prvi puta, a sin ide već treću godinu za redom na isto mjesto."

Bandić: Neka djeca idu, nek se odmaraju, a i mi ćemo se u Zagrebu sunčati na ulicama, od jednog dijela grada na drugi...

Djecu je u 7 sati ujutro ispratio prvi čovjek Zagreba i najavio da će u 16 sati ispratiti i djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Oni idu u odmaralište Crvenog križa grada Zagreba u Novom Vinodolskom.

"Još su nam ostale tri grupe, vrtićka dob, negdje 2.500 djece. Do sada smo ispratili 1.800. Negdje do konca 9. mjeseca ćemo to napraviti. Neka djeca idu, nek se odmaraju, a i mi ćemo se u Zagrebu sunčati na ulicama, od jednog dijela grada na drugi..."

Bez obzira na krizu i recesiju sredstava za ovakve stvari neće nedostajati, napomenuo je Bandić.

"Nijedno socijalno davanje koji su naši sugrađani primali nismo dirali bez obzira na krizu i recesiju, tako će biti i ove godine. Imamo socijalno najodgovorniji grad u Hrvatskoj, ne samo u Hrvatskoj već najsocijalnoodgovorniji i najsocijalnoosjetljiviji među svih 28 europskih metropola."

Druga skupina djeca koja putuje za Novi Vinodolski kreće s parkirališta Gradske uprave u 16 sati.

Pročitajte više