Bandić najavio: Parkiralište na Paromlinu će se početi naplaćivati, dnevna cijena će biti simbolična

Foto: Arhiva

PARKIRALIŠTE na Paromlinu uskoro će se početi naplaćivati. Detalji bi se trebali znati za 15-tak dana, poručio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i naglasio kako ta ideja postoji već neko vrijeme.

"To je bio prijedlog gradonačelnika prije tri godine koji nikad nije proveden jer je bila opstrukcija od strane Holdinga i podružnice Zagrebparkinga da se uvede simbolična dnevna karta na tom parkingu, da se pokriju troškovi koje smo tamo ostavili, a da ljudi mogu parkirati i da ne idu u centar grada. Na tom tragu će biti simbolična dnevna cijena za parkiranje", istaknuo je Bandić.

Stvari bi se trebali početi rješavati za deset do 15 dana, kada Holding na čelu s novom Upravom uzme stvar u svoje ruke. Gradonačelnik Bandić je objasnio i koji je cilj naplate parkinga na Paromlinu. "Da građani mogu po najpovoljnijoj cijeni tamo parkirati cijeli dan. Da ne rade gužvu u gradu jer je tamo 500 automobila koji ne prelaze Miramarsku i ne idu u uži dio grada, a to je i cilj", istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Ako se uvede dnevna karta od desetak kuna, to bi bio definitivno najjeftiniji parking u centru Zagreba. A koliko Zagrepčanima znači besplatan parking, najbolje se pokazalo u zadnjih godinu dana od kada se na Paromlinu parkira za nula kuna. Oni koji tamo pokušavaju pronaći parking u prijepodnevnim satima, najbolje znaju koliko je nemoguće pronaći slobodno mjesto.

Pročitajte više