Bandićev odvjetnik: Prate me i prisluškuju

Foto: Hina

KREŠIMIR Krsnik nastavlja promovirati tezu o "politički motiviranom" procesu protiv njegovog klijenta Miliana Bandića.

 "Ovo je politički proces zato što je Milan Bandić politička osoba. A tajming ovog slučaja, hitno uhićenje, pa tek onda traženje valjanih dokaza, jasno ukazuje da se htjelo postići odvraćanje pažnje od sigurno važnijeg procesa u Münchenu. Borba protiv korupcije i kriminala je samo floskula koju u javnost gura ustanova koja provodi istragu. Ta ustanova, Državno odvjetništvo, izvan svake je kontrole, a po definiciji ne bi smjela biti nezavisna, jer kaznene postupke pokreće u ime države," izjavio je odvjetnik zagrebačkog gradonačelnika u intervjuu za Novi List.

Krsnik je u razgovoru procijenio da njegov klijent "smeta svim političkim strujama" i insinuirao da je izvor "montiranog političkog procesa" u DORH-u, dodavši da vjeruje kako ga netko prati i prisluškuje.

O navedenoj tezi jutros se razgovaralo i na Hrvatskom radiju u emisiji "U mreži Prvog", tijekom koje je neovisni stručnjak i politolog Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti rekao da su tvrdnje o tome kako uhićenje Milana Bandića služi da bi odvratilo pažnju od suđenja bivšim pripadnicima jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću u najmanju ruku upitne.

Šalaj je konstatirao da će proces u Njemačkoj potrajati mjesecima te da bi, u slučaju da se pažnja hrvatske javnosti želi odvratiti od suđenja, "netko morao biti uhićen svakog tjedna".

Pročitajte više