Barban domaćin obrtničkom sajmu i Fešti smokve

Foto: HR Foto (Igor Petrović)

DANAS započinje dvodnevni peti barbanski obrtnički sajam, poseban po tome što na njemu izlagači sudjeluju besplatno, čime općina Barban pomaže razvoju istarskog malog poduzetništva.

Na sajmu koji će se i ove godine održati pod šatorom na igralištu donje stare škole, svoje će proizvode predstaviti tridesetak malih i srednjih obrtnika i poduzetnika. Ove je godine tematska orijentacija sajma poduzetništvo žena u sklopu projekta poticanja kupovine proizvoda i usluga u ženskom vlasništvu.

"Otvorenje je u 12 sati, a u 17 sati održat će se i 'Lobbying for shopping', u organiziciji udruge žena poduzetnika jer nam je ove godine tema sajma poduzetništvo žena. Sajam traje od 12 do 20 sati u petak i u subotu od 10 do 12 sati", kaže direktorica Turističke zajednice Barbana Danijela Kontošić.

Osim sajma obrtništva, najavila je još jednu zanimljivu tradicionalnu manifestaciju.

"Osma Fešta smokve i smokvenjaka također se održava u Barbanu, u subotu u 14 sati na barbanskoj Placi. Program će voditi Budimir Žižović, u 17 sati nastupit će KUD Barban, a u 17.30 proglasit ćemo najbolji smokvenjak po izboru publike", istaknula je Kontošić.

Pročitajte više