Bauk: Ni Tuđman ne bi glasao za ovakav HDZ

Foto: Mreža TV

"MOŽDA sam naivan, ali ja sam očekivao da će još u četvrtak nakon 22 sata, poštivajući zakon, prosvjednici otići s Markovog trga", rekao je ministar uprave Arsen Bauk gostujući u emisiji "Pravi kut" na Mreži TV.

"Mislim da je netko želio da dođe do ovakvih ili još gorih scena, ali oni koji su bili režiseri svega očito su ocijenili da im cijela situacija postaje kontraproduktivna", rekao je Bauk, koji ne vjeruje tvrdnjama šatoraša da oni samo žele dijalog.

"Mi smatramo da je prosvjed prvo bio politički motiviran predsjedničkim izborima, a nakon toga smo ušli i u izbornu godinu. Nije slučajno i simbolično je da je predsjednica Kitarović prvi svoj posjet odradila baš u taj šator", rekao je Bauk i dodao kako je sve to dio političkog folklora i da su građani shvatili o čemu se zapravo radi.

Bauk je još jednom naglasio da aktualna Vlada i parlamentarna većina niti jednim svojim potezom nisu smanjili materijalna prava ratnih veterana: "Što se tiče političkih prava, mi nismo Iran da nam treba vijeće čuvara revolucije niti smo neke druge džamahirije. Ako žele vlast neka se kandidiraju i ako im birači daju povjerenje, moći će donositi zakone kakve god žele".

"Najveća pobjeda bila bi da birači kažu 'ne' huškačkoj politici"

Na upit hoće li u kampanji zastrašivati birače oporbom, Bauk kaže da je oporba sama pokazala kakvi su zapravo.

"Oni su sada jasno pokazali kakve su njihove namjere ako dođu na vlast. Mi čvrsto vjerujemo da se to neće dogoditi i da se Hrvatska neće vratiti u neka vremena u koja se ne bi trebala vratiti", rekao je Bauk.

"Poraz HDZ-a na izborima bila bi jasna poruka da se s ratnohuškačkom retorikom i povampirenim nacionalizmom u Hrvatskoj više ne mogu dobiti izbori", kaže Bauk pa dodaje da bi najveća pobjeda hrvatskoj birača da takvoj politici jasno kažu "ne".

"Tu politiku personificira HDZ i njihov predsjednik koji se u svemu odmaknuo od politike prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na kojeg se često poziva. Ja sam siguran da Tuđman ne bi glasao za ovakav HDZ", zaključio je Bauk.

 
 
 

Pročitajte više