Bauk se vadi na Njemačku: Bit će da i oni imaju "nesposobnu Vladu"

Screenshot: Facebook

HRVATSKA je izbjegla ulazak u korektivnu fazu Postupka makroekonomskih neravnoteža. Europska komisija odlučila nam je, kao najnovijoj članici Europske unije, dati još jednu šansu. Pomoglo je i to što smo se našli "u paketu s Francuskom", kao što je jučer upozorila HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić.

Maletić se oštro obrušila na rad Vlade.

"Ovo katastrofalno stanje u kojem se Hrvatska nalazi bilo bi manje strašno kada bi Vlada pokazivala makar minimalne znakove razumijevanja stvarnosti. Zar nije žalosno da nakon ovakvih poruka iz Bruxellesa kojima se Hrvatska jasno svrstava u najteže kategorije dviju alarmantnih procedura potpredsjednik Vlade ponosno izjavljuje kako su uspjeli. Što su uspjeli? Dovesti državu na dno i da živi isključivo od pozitivnih trendova koji se događaju drugima. Potpredsjednik i Vlada su ovaj put zaista zaslužili da im se čestita na gluposti", kazala je.

> Maletić: Nemojmo se zavaravati, Hrvatsku je od korektivnih mjera spasila Francuska

Dan nakon kritika europarlamentarke iz Bruxellesa, na svojem službenom Facebook profilu oglasio se ministar uprave Arsen Bauk.

"Evropska komisija u svojim preporukama Njemačkoj: nema dovoljno investicija, prerano se ide u penziju i preveliko je porezno opterećenje rada. I treba smanjiti administrativne barijere. Bit će da i oni imaju "nesposobnu Vladu"", napisao je, vadeći se na Njemačku.

Pročitajte više