Berlusconi poručio građanima da ne planira odustati od politike: Uvijek ću biti uz vas i na vašoj strani!

Foto: Guliver Image / Getty Images

BIVŠI premijer Italije i osuđeni prevarant, Silvio Berlusconi, ustrajan je u tome da i dalje ostane u politici čak i ako se izglasa njegovo izbacivanje iz parlamenta. Berlusconi se u snimljenoj video poruci obratio javnosti.

"Izbačen iz parlamenta ili ne, uvijek ću biti uz vas i na vašoj strani", kazao je u emocionalnoj poruci Silvio Berlusconi.

Mnogi su se bojali da bi Berlusconi mogao iskoristiti ovaj video kako bi srušio koalicijsku vladu, no to se nije dogodilo, javlja BBC.

Prema antikorupcijskom zakonu iz 2012. godine, Berlusconi bi trebao biti izbačen iz gornjeg doma parlamenta nakon što je Vrhovni sud prošli tjedan potvrdio optužbu za prijevaru. Odluku o izbacivanju moraju potvrditi senatori, no ni to nije konačna odluka. Sljedećeg mjeseca očekuje se da će doći do glasovanja cijelog Senata. Tada će se vidjeti jesu li članovi vlade premijera Enrica Lette (stranka PD) spremni glasati protiv Berlusconija unatoč mogućim posljedicama za vladu. Berlusconijeva stranka u više je navrata najavila povlačenje ako članovi PD-a glasuju protiv Berlusconija.

Pročitajte više