Bivša američka prva dama Barbara Bush primljena u bolnicu

Foto: Guliver image/Getty Images

BIVŠA američka prva dama Barbara Bush primljena je u bolnicu u Houstonu radi liječenja "respiratornih tegoba" u početnoj fazi, priopćio je u utorak ured njezina supruga, bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država Georgea Busha starijeg.

Bush (88), jedna od dviju žena koje su bile i žene i majke američkih predsjednika, primljena je u ponedjeljak u metodističku bolnicu u Teksaškom medicinskom centru u Houstonu.

"Dobro je raspoložena, već su je posjetili suprug i obitelj i ima fantastičnu njegu. Nove informacije o njezinu stanju bit će objavljene kada za to bude potrebe", piše u priopćenju, kako prenosi Reuters.

Barbara Bush je supruga Georgea Busha starijeg, 41. američkog predsjednika i majka 43. predsjednika Georgea Busha mlađeg.

Dok je bila prva dama američkoj javnosti je bila poznata kao jednostavna žena koji se voljela baviti vrtlarenjem, a jednom je izjavila da više voli voditi kućanstvo nego pomagati mužu u vođenju države. Ankete su obično pokazivale da je popularnija od muža, iako nije puno držala do njih.

Pročitajte više