Bivši predsjednik uprave HŽ Infrastrukture: Ugovor o darovanju nekretnina između HŽ Infrastrukture i Nexe nikad nije realiziran

Foto: Index

BRANIMIR JERNEJIĆ, bivši predsjednik uprave HŽ Infrastrukture d.o.o. reagirao je na Indexov članak: "Bivša uprava HŽ-a izgradila kolosijek za Nexe grupu što državu i banke može stajati milijardu kuna!". Reagiranje prenosimo u cijelosti.

"Ugovor o darovanju nekretnina između HŽ Infrastrukture d.o.o. i Nexe Grupe, a

koji se spominje u članku i kroz navode Državnog odvjetništva, u mom mandatu nije potpisan. Dokument DORH-a od 16. veljače 2011. kojeg ste prenijeli koristi termin „potpisani ugovor“, što međutim nije točno. Takav ugovor između HŽ Infrastrukture i Nexe nikad nije realiziran.

Iako je Nexe grupa namjeravala darovati nekretnine s visokim hipotekama od kojih se neke spominju u članku, ja sam kao predsjednik uprave u konačnici odbio prihvatiti takav ugovor. Prethodno smo kroz korespondenciju s DORH-om definirali novu trasu kolosijeka i s Nexe Grupom dogovorili darovanje zemljišnih čestica na kojima nije bilo hipoteka, u skladu sa zakonom. To potvrđuje i potvrda o pravovaljanosti ugovora koju je HŽ Infrastrukturi 11. studenog 2010. izdao DORH. Tim ugovorom država ni na koji način nije bila oštećena".

Pročitajte više