Bivši ravnatelj Plitvičkih jezera u Uskoku ispitan o navodnim kriminalnim radnjama Darka Milinovića

USKOK je ispitao bivšeg ravnatelja Plitvičkih jezera Borislava Pericu zbog otvorenog pisma u kojem Darka Milinovića optužuje za kriminal u tom nacionalnom parku.

Podsjetimo, Perica Milinivića optužuje da je preko "svog čovjeka" Branislava Štulića, kojeg je postavio za novog ravnatelja, isplaćivao novac privatnim tvrtkama.

"Laži kad tad izađu na vidjelo, dragi vođa Dado Milinoviću. Jedno si govorio, drugo mislio, a treće radio. Tko bi rekao prije mjesec dana, a kamoli četiri godine tvoje vladavine i lučonoše demokracije u RH da te nisu prepoznali. Pade ti i tvoj trabant, ekspert za nacionalne parkove i gospodarstvo Branislav Šutić, samozvani ravnatelj Plitvičkih jezera.

Ne izdrži Brane Šutić cijeli mandat, ode Brane, Veleučilište ga zove. Ostavi Brane u svome mandatu - svome meceni Dadi Milinoviću na čast, ponos i diku - razorene Plitvice, spaljenu Ličku kuću - ugostiteljski ponos Like, srušen Medviđak - Hirošima Plitvica i Like, apartmanizaciju Plitvica, izgradnju kuća u najstrože zabranjenom dijelu parka (veliki  slap), mrtvih ljudi u Plitvicama i Vrhovinama, uništena dva vozila od po 500.000,00 kuna svaki (Touareg 5 i Audi 6). Na boljoj strani Brane ostavi četiri nova autobusa, više putničkih kombija, dva  terenca, oko trideset osobnih automobila marke Peugeot i ostalih - sve novo", napisao je u pismu Perica.

Milinović je njegove optužbe nazvao insinuacijama.

"Što se tiče moje imovine, još jednom mogu uputiti svakog zainteresiranog da pogleda moju imovinsku karticu, iz koje se vidi sva moja imovina, prihodi i način stjecanja iste. Ali, pripomenut ću da kuća na Viru nije moja već ju je otac prije više od deset godina sagradio, a vidljivo je također iz imovinske kartice da ne posjedujem nikakav gliser niti sam ga ikada posjedovao. Vaše insinuacije o stanovima u Zagrebu koje spominjete nikada nisam imao pa niti danas, nekakve večere za moj magistarski rad i da ne nabrajam niz drugih insinuacija koje spominjete, najbolje da se sve to provjeri", rekao je Milinović.

Pročitajte više