Blic o bombaškom napadu u Beogradu: Pretpostavlja se da je Raičević ubijen hrvatskim vojnim eksplozivom

42-GODIŠNJI Boško Raičević, koji je u petak u Beogradu poginuo u eksploziji automobila, vjerojatno je ubijen vojnim eksplozivom C-4 uvezenim iz Hrvatske, javlja Blic.

Blic od izvora bliskog istrazi doznaje da se radi o eksplozivu C-4 velike razorne moći koji se koristi u vojne svrhe i nije dostupan u slobodnoj prodaji. Također doznaje da je eksploziv vjerojatno u Srbiju stigao iz Hrvatske preko Crne Gore.

"Izvjesna količina plastičnog eksploziva koji je prije oko godinu dana transportiran iz Hrvatske u Italiju završila je i u crnogorskom podzemlju. Prema prvim indicijama, vjeruje se da je Raičević usmrćen baš ovim eksplozivom, ali točno porijeklo bit će poznato tek kada budu stigli rezultati analize pronađene materije", rekao je izvor.

Rođak kontroverznog srpskog biznismena Andrije Draškovića i nekadašnjeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića ubijen je dok je vozio svoj Citroen C4 na uglu ulica Tadeuša Košćuška i Cara Dušana u centru Beograda. Iako je u medijima najprije objavljeno da je ubijen tako što mu je bomba bačena kroz prozor automobila, kasnije je otkriveno da je ubojica, promatrajući iz neposredne udaljenosti, daljinskim upravljačem aktivirao eksploziv koji je prethodnog dana postavio ispod njegovog automobila.

Ispod automobila se nalazilo skoro kilogram plastičnog eksploziva obogaćenog fosforom radi bolje zapaljivosti, objasnio je Blicov sugovornik.
 

Pročitajte više