Bolje skuplje, nego jeftinije: Grad Split dodijelio održavanje cesta Cestaru

Ilustracija: Twitter

GRAD SPLIT dodijelit će održavanje cesta i prateće signalizacije novom starom partneru Cestaru. Na natječaju je sudjelovala i tvrtka Innecto, no ponudili su toliko povoljnu ponudu da su je u Gradu Splitu otpisali kao nerealnu. 

Vrlo izdašan posao za iduće četiri godine tako dobija Cestar, i to unatoč tome što su cijene veće sedam posto u odnosu na dosadašnje. O svemu će se, dakako, raspraviti na posljednjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća.

Kako neslužbeno doznajemo, Innecto je prijavio neregularnosti u natječaju Ministarstvu gospodarstva te sada očekuju njihovo reagiranje.

Neuobičajeno niske cijene

U materijalu dostavljenom za sjednicu Vijeća, navedeno je kako povjerenstvo Grada Splita na čelu s Tomislavom Gruicom, Kerumovim savjetnikom za komunalu, zaključilo kako su cijene koje je ponudio Innecto neuobičajeno niske pa su zatražili dodatno pisano pojašnjenje. Kako ništa nisu dobili, ponudu su odbili kao nevaljanu.

Innectu nije pomoglo ni što su pružili viši iznos bankarskog jamstva. U ostalim segmentima koji su se ocjenjivali, Cestar je dobio više bodova, jer Innecto angažira podizvođače.

Poslovni ugled

Poslovni ugled donio je maksimum bodova Cestaru, čak devet više od Innecta, koji se nije mogao pohvaliti osmogodišnjom suradnjom s Gradom Splitom.

O sklapanju posla sa Cestarom na sjednici Gradskog vijeća izvijestit će dogradonačelnik Jure Šundov, koji nije krio zadovoljstvo dosadašnjim poslovnim partnerom.

 

 

Pročitajte više