Bolnica KBC Sestara milosrdnica ne može naručivati pacijente zbog muljaže oko javnog natječaja?

Foto: Google Street View

ZAGREBAČKA bolnica KBC Sestara milosrdnica ostala je bez informatičkog sustava, javlja ICBbusiness.info pozivajući se na anonimne izvore.

Ovu informaciju nisu uspjeli službeno potvrditi jer, kako kažu, nikakvi odgovori na upite iz bolnice, kao i iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) niti resornog Ministarstva zdravlja nisu pristigli.

Do problema je došlo nakon što je poništen javni natječaj za nabavku informacijskog sustava. Uslijedili su problemi i otkazivanje dijela po dijela bolničkog informacijskog sustava (BIS), a to se odnosi i na centralno naručivanje.

Do problema je došlo, tvrdi ICTbusiness.info, zbog pokušaja izbjegavanja javnog natječaja na način da je informatički sustav bolnici najprije "poklonio" dr. Vedran Ostojić pa onda kroz firmu Astramedika održavanje naplaćivao milijun kuna. Kad je natječaj konačno raspisan, a pobjedu na njemu odnijela druga firma, isti je poništen što je dovelo do problema s funkcioniranjem KBC-a.

Podsjetimo, KBC Sestre milosrdnice je nastao spajanjem KB Sestre milosrdnice, Instituta za tumore, Klinika za traumatologiju (Trauma Draškovićeva) i Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva). Onda je radi problema u integraciji Klinike za dječje bolesti Zagreb ponovno izdvojena u zasebnu instituciju jer je jedinstvena u cijeloj Hrvatskoj i integracija u KBC Sestre milosrdnice ne donosi ništa pozitivno.

Index je, podsjećamo, već ranije objavio da se pacijenti koji imaju uputnice za pretrage u naredna dva tjedna ne mogu se naručivati u KBC Sestre milosrdnice, a razlog tome je upravo prelazak na novi informatički sustav. U KBC Sestre milosrdnice su nam potvrdili navode da ne primaju pacijente te se nadaju da će se sve normalizirati do kraja srpnja.

Pročitajte više