Bombaš sa Zapadne obale: Pritvorite me jer ću opet udariti na HZZO

Foto: Index

40-GODIŠNJI Igor S., koji je jučer molotovljevim koktelima napao splitski HZZO na Zapadnoj obali te zapalio prostorije liječničkog povjerenstva, pritvoren je da ne bi ponovio djelo. Protiv pritvora nije imao ništa. Štoviše. Kako neslužbeno doznajemo, najavio je mogućnost da ponovno napadne ukoliko ga ostave na slobodi. Prijavljen je, inače, za kazneno djelo opće opasne radnje, a šteta nastala jučerašnjim napadom procijenjena je na ne više od 200 tisuća kuna.

Vratili zaštitara

Osim materijalne štete, koja i nije tolika koliko bi se dalo zaključiti po prizorima izgorenih ureda, u HZZO-u će imati problema sa rekonstrukcijom u prah i pepeo pretvorene dokumentacije, a neko vrijeme neće raditi ni službenici koji su se zatekli u uredima koji su bili predmet napada, potvrdila je danas novinarima ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec, koja je pohitala u Split nakon vijesti o napadu molotovljevim koktelima. 

Ravnateljica je konstatirala i kako su u HZZO-u već ranije odlučili vratiti zaštitare u splitski ured. Natječaj je raspisan, a nemili događaj od jučer ipak je odgovorne ponukao na bržu akciju te ured od danas opet ima zaštitara na vratima.

Zapaljivi kokteli u bocama od pola litre

Da je bio i jučer, kada je napao Igor S., vjerojatno bi ga spriječio u bacanju koktela koje je u pakiranjima od pola litre dopremio gajbom. Kako ga nije bilo, ovaj se nesmetano približio zgradi koja se nalazi ni sto metara od sjedišta splitske gradske uprave i gradonačelnika Baldasara te započeo sa ubacivanjem eksplozivnih naprava.

Igor S. poput Terminatora, kuda prođe sve pretvara u prah

Index je jučer pričao sa službenicom koja je ostala posljednja u prostorijama pod napadom. Sve su joj kolege u panici navrat nanos kroz prozore iskočili. Kako i ne bi. Poput Terminatora, Igor S. je kršio sve što mu je stalo na putu. Kuda je prošao, ostavio je prah. Unatoč posvemašnjoj devastaciji koju je ostavio za sobom, gospođi koja se na kraju suočila s njim oči u oči djelovao je smireno. "Ne morate izaći", kazao joj je Igor, okrenuo se i potom bacio zadnji koktel.

Sve zbog putnih troškova do Krapinskih toplica?!

Ljutit je inače bio jer mu HZZO nije htio platiti putne troškove do Krapinskih toplica. Operirao je kralježnicu, ne radi pa je smatrao da ima pravo na plaćeni put do Krapine. 

Incident je već izazvao 19. svibnja. Prevrnuo je stol i zaprijetio liječnici, koja ga nije doslovno shvatila pa se sve završilo prekršajnim postupkom. Izrečena mu je mjera opreza, zabrane približavanja HZZO-u i, koliko je poznato, zabrane se pridržavao sve do jučer.

Mjesto napada na Zapadnoj obali napustio je za volanom Mazde 323, a policija ga je uhvatila nakon izlaska iz Marjanskog tunela, na križanju Ulice Mediteranskih igara i Kaštelanske. 

 

 

 

 

 
 
 
 

Pročitajte više