Boško Picula je nevin, majka i kćer bit će prijavljeni

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

NAKON što je Boško Picula prekjučer napadnut pod optužbom da se lascivnim porukama preko mobitela upucavao 14-godišnjoj Šibenčanki, policija je danas putem priopćenja reagirala na slučaj koji je podigao dosta medijske prašine, piše sibenskiportal.hr.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dana 2. svibnja u Policijskoj postaji Šibenik zaprimljena kaznena prijava na okolnosti kaznenih djela počinjenih na štetu djeteta. U Operativno komunikacijskom centru 3. svibnja oko 21.15 sati zaprimljena je dojava od 42-godišnjaka da je tjelesno napadnut u Šibeniku na mjesnoj plaži Banj, gdje su po dolasku policijskih službenika, osim 42-godišnjaka, zatečeni 42-godišnjakinja i njezino dijete", piše u priopćenju šibenske policije.

Majka djeteta 3. svibnja navodno je samoinicijativno inicirala susret kćeri s nepoznatom osobom, za koju je pretpostavila da je počinitelj kaznenih djela na štetu njezinog djeteta. Tako je na gradskoj plaži Banj došlo do sukoba u kojemu je nastradao Picula.

"Provedeno je detaljno kriminalističko istraživanje temeljem kojeg je isključena svaka mogućnost po kojoj bi se 42-godišnjak dovodio u vezu s prijavljenim kaznenim djelima na štetu djetetu. Na okolnosti prijavljenog kaznenog djela se kriminalističko istraživanje nastavlja, dok će, prema do sada utvrđenom, protiv 42-godišnjakinje i njezina djeteta biti podnijet Optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počinjenog na štetu 42-godišnjaka", kazala je policijska glasnogovornica Marica Kosor, javlja sibenskiportal.hr.

Pročitajte više