Brkić spreman otići iz HDZ-a kako im ne bi smetao "na putu prema uspjehu i povratku na vlast"

Foto: FAH

NA STRANAČKOM skupu u Osijeku HDZ-ov tajnik Milijan Brkić komentirao je poništavanje svog diplomskog rada, ali i izjave ministra obrazovanja Željka Jovanovića.

"Ne slušam previše gospodina Jovanovića, ne želim se spuštati na njegovu razinu komunikacije on ima nekih problema sa samim sobom, nek mu bog da zdravlja i sreće. Ja sam o temi , o kojoj vi sada postavljate upit već sve rekao, jedino što mogu reći da će ova priča epilog doživjeti na upravnom sudu, a ja ću sve sudske odluke poštivati", kazao je Brkić.

Brkić je poručio kako će otići iz HDZ-a bude li smetao stranci na putu prema uspjehu i povratku na vlast: "Budem li smetnja, u dogovoru sa Predsjedništvom stranke ću se maknuti. Sa mnom ili bez mene HDZ ide prema pobjedi na svim budućim izborima".

Karamarko čeka odluku Upravnog suda

Na slučaj plagiranja Milijana Brkića osvrnuo se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Rekao je da će Brkić podnijeti tužbu Upravnom sudu te da treba pričekati presudu. Dodao je da se afere smišljaju kako bi se skrenula pažnja s većih problema te kako ćemo do izbora za europarlament svaki dan imati jednu aferu.

Komentirao je i istup ministra obrazovanja Željka Jovanovića koji je rekao kako je nepodnošljiva lakoća kritičnosti sramotna i uvredljiva za akademsku zajednicu i hrvatsku javnost. Karamarko je rekao da Jovanovićeva riječ nema nikakvu težinu..

"Gospodina Jovanovića već dugo hrvatska javnost ne percipira ozbiljno niti njegova riječ bilo što znači. Ostat će upamćen kao loš ministar jedne grozne Vlade koja je ovu državu uvela u nevjerojatne gospodarske probleme", rekao je Karamarko.

 

Pročitajte više