Čačić na rubu: Ja nemam živaca za medijski dječji vrtić!



"JA NEMAM živaca za medijski dječji vrtić", ponovo je na rubu "ispaljenja" bio Radimir Čačić. "Prvog" je ovoga puta iživciralo pitanje o investicijskom ciklusu; tražili su da otkrije kada ćemo napokon vidjeti učinke najavljenih investicija.

Takvo "drsko" pitanje Čačiću je postavio moderator tribine "Pitajte Vladu" na 16. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, na kojoj je prvi potpredsjednik sudjelovao zajedno sa Slavkom Linićem, ministrom financija.

Ministarstva nekoordinirana, Čačić ljut

Na pitanje kada će krenuti prve velike investicije u Hrvatskoj, Čačić odgovara: "Male investicije će krenuti vrlo brzo. A velike investicije se očekuju krajem godine. Svi mali poduzetnici znaju da za investicije treba vremena, a ja nemam živaca za medijski dječji vrtić".

Čačić je bio "nabrušen" i zbog kašnjenja zakona o poticanju investicija, javlja HRT. O tom bi zakonskom prijedlogu Sabor trebao raspravljati kroz mjesec dana. Očekivalo se da će zakon o investicijama do Sabora stići i ranije, ali do kašnjenja je došlo zbog, kako kaže Čačić, neusklađenosti resornih ministarstava.

Linić "pritišće" dužnike i vjerovnike

Nešto staloženiji bio je Slavko Linić. Ministar financija potvrdio je da će s Vlade idućeg tjedna u Sabor biti upućen prijedlog zakona o financijskom poslovanju. Radi se o zakonu kojim će Vlada, kako kaže Linić, pokušati zadužene poduzetnike natjerati na dogovor s vjerovnicima.

Prema novom zakonu, rok plaćanja bit će ograničen na 60 dana, dok će se rok za plaćanje PDV-a povećati na 45 dana. Ukoliko između dužnika i vjerovnika ne dođe do sporazuma nakon 90 dana, zakon predviđa pokretanje stečaja bez mogućnosti preustroja.

Pročitajte više