Čačić stečajeve usporedio sa svojom zuboboljom



NA PITANJE kako će se novi stečajni zakon, koji je stupio na snagu danas, odraziti na gospodarstvo potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je odgovorio kako će doći do čišćenja.

Bio je, međutim, pritom prilično slikovit. Stečajne postupke usporedio je sa zuboboljom koja ga je mučila dok je bio dijete.

"Ja kao dijete sam bio užasnut, ja nisam nikad se usudio ići zubaru dok nisu izmislili injekcije. Kad su izmislile injekcije, postao sam hrabar. Međutim, u ovim našim procesima koje nosi ovaj stečajni zakon nema puno anestetika", rekao je Čačić.

Lista investicija javnih poduzeća do kraja listopada

Lista investicija javnih poduzeća bit će objavljena do kraja mjeseca, najavio je Čačić. Među njima je i nedavno započeta obnova HE Zakučac, teška milijardu kuna. Rang lista javnih poduzeća izaći će, pak, krajem mjeseca.

"Nama treba otprilike 15 do 20 dana, ako smo vrlo uspješni, ako smo izuzetno dobro organizirani, a jesmo, da prikupimo i analiziramo te podatke, da ih sistematiziramo. Dakle, krajem mjeseca, to je taj pomak, ćete dobiti podatke o rezultatima naših tvrtki u toj, investicionoj aktivnosti", rekao je Čačić.

Pročitajte više