Čačićeva PR-ovka šokirana odlukom Vlade: "Morat ću se konzultirati s odvjetnikom"

MINISTARSTVO gospodarstva, kojeg vodi ministar i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, svega par dana prije Vladine odluke o zabrani angažiranja PR agencija u državnim tvrtkama, agencijama i ministarstvima, potpisalo je ugovor s Ankicom Mamić. S PR-ovkom koja već godinama surađuje s Čačićem potpisan je ugovor o kriznom komuniciranju vrijedan oko 70 tisuća kuna godišnje.

> Odluka Vlade: Zabranjuje se ministarstvima, agencijama i državnim tvrtkama rad s PR agencijama!

> Evo kako Vlada objašnjava da se na Zinku Bardić ne odnosi nova odluka o PR agencijama

> PR-ovci šokirani zabranom Vlade: Ovo je bez presedana i suprotno europskoj praksi!

Mamić: Angažirat ću odvjetnika, valjda se taj ugovor ne može raskinuti

Mamić je PR stručnjakinja koja već dugi niz godina surađuje sa Čačićem, a dosad je bila angažirana kao savjetnik-volonter. S obzirom da je ovaj ugovor Ministarstva gospodarstva bio manje vrijednosti, nije bio raspisan javni natječaj.

"Istina je. Dobili smo taj posao, a sve je bilo napravljeno sukladno zakonu", izjavila je Mamić za Index, priznavši kako nije bilo javnog natječaja. Kaže da je ostala neugodno iznenađena današnjom odlukom Vlade prema kojoj ovakvi ugovori s ministarstvima više neće biti mogući.

"Ovakvu odluku nikako nisam očekivala i za mene je pravo iznenađenje. Ne znam što će se sad događati s mojim ugovorom s Ministarstvom gospodarstva. Nadam se da ga neće povući jer je već prošao svu proceduru. Morat ću se konzultirati s odvjetnikom za pravno mišljenje", rekla nam je Mamić.

Sad kad nije besplatno, nije ni sumnjivo

Kako nam je pojašnjeno, ministar Čačić angažirao je Mamić za PR poslove u Ministarstvu gospodarstva, a Mamić bi trebala odrađivati svoj posao neovisno od  Ureda za odnose s javnošću u Ministarstvu.

Podsjetimo kako se Mamić, baš kao i Zinka Bardić za premijera Milanovića, besplatno brinula o Čačićevoj medijskoj slici. Istovremeno, Mamić je bila zaposlena u agenciji IM&C, kojoj je i vlasnica. Jedan od najvećih klijenata agencije Ankice Mamić je Agrokor Ivice Todorića.


"Gospođa Mamić je moja dugogodišnja agentica i nije PR agentica, nego za mene osobno radi PR", priznao je nedavno i sam Čačić koji je sada odlučio Mamić i plaćati. Možda se na to odlučio  i zbog toga što ga često u posljednje vrijeme citiraju zbog izjave "sve što je besplatno, to je i sumnjivo". 

Presedan: Premijer kao predlagač Vladine odluke o PR-ovcima

Posebno je zanimljiv način na koji se premijer Milanović na sjednici Vlade postavio prema ovoj odluci. Milanović je naglasio da Vlada više neće plaćati PR usluge kraj vlastitog Ureda za odnose s javnošću, a to očekuje i od ministarstava.

"Dosta je onih stručnjaka koji bi za nas mogli raditi poslove kriznog komuniciranja, ali to ne mogu plaćati porezni obveznici", bio je jasan Milanović koji je kao premijer bio predlagač ove odluke što je presedan u dosadašnjem radu Vlade. 

Pročitajte više