Castro impresioniran Papom: Zbog njega bih ponovno mogao postati katolik

Foto: FAH

KUBANSKI predsjednik Raul Castro u nedjelju je u Rimu izjavio da ga se jako dojmio susret s papom Franjom te da mu se Sveti Otac toliko sviđa da bi se u nekom trenutku mogao ponovno preobratiti na katoličanstvo.

"Jutrošnji sastanak s Papom bio je vrlo ugodan, a on je kako znate - jezuit. Ja sam, pak kao dijete pohađao jezuitsku školu. Dojmili su me se njegova skromnost, mudrost i brojne druge vrline. Čitam i pratim sve njegove govore, a premijeru Renziju sam kazao da ću, ukoliko Papa nastavi ovako govoriti i propovijedati, jednoga dana ponovno početi moliti i vratiti se Katoličkoj Crkvi... I ne, ne šalim se", rekao je Castro na konferenciji za novinare održanoj s talijanskim premijerom Matteom Renzijem, a nakon audijencije u Vatikanu.

"Kad Papa u rujnu posjeti Kubu, obećavam da ću prisustvovati svim njegovim misama", rekao je kubanski predsjednik, a tijekom audijencije kod Svetoga Oca u šali mu je kazao da je vjerojatno "odslušao više misa" od njega.

Na povratku iz Moskve, gdje je sudjelovao u obilježavanju Dana pobjede Castro je posjetio Rim, prvi put posjetivši i Vatikan. Papa Franjo odigrao je značajnu posredničku ulogu u procesu ponovnog zbližavanja Kube i Sjedinjenih Država.

Pročitajte više