Chavez ismijao protukandidata: Zašto želiš biti poput mene, buržuju? To ti ne stoji, buržuju!

NAKON što je Henrique Capriles uvjerljivo pobijedio na oporbenim predizborima u Venezueli, i tako postao Chavezov protivnik na sljedećim izborima, aktualni predsjednik Venecuele nije dugo čekao da ga počne izazivati i ismijavati.

"Buržoazija je dobila svog kandidata. Kandidata kapitalizma, Jenkija i svih onih koji ne vole svoju domovinu. A mi ćemo zgaziti tu buržoaziju", kazao je Hugo Chavez, aludirajući na činjenicu da Capriles potječe iz bogate obitelji.

Međutim, lako je moguće da se Chavez osjetio ugroženim od Caprilesa, koji je najavio kako će poboljšati Chavezovu socijalnu politiku i unaprijediti besplatnu zdravstvenu skrb u siromašnim naseljima, jer je upravo konstrukcija klasnog rata bila ta koja je održavala Chavezovu golemu popularnost.

Stoga je Chavez pohitao ismijati Caprilesove pokušaje da zalazi na njegov teren, odnosno bavi se njegovim temama. "Želiš biti poput mene, je li buržuju? To ti ne pristaje, buržuju!", izazvao je Chavez svog protivnika, prenosi Reuters.

"Trebao bi iskoristiti činjenicu da se bliži karneval i nekoliko dana se odijevati poput mene", još je jednom za kraj bocnuo svog protivnika osebujni venecuelanski predsjednik.

Pročitajte više