Cirkusu nikad kraja: Judith Reisman vraća se u Hrvatsku

Foto: Facebook

JUDITH REISMAN, američka pseudoznanstvenica koja je desničarskim aktivistima služila kao maskota u neuspješnoj borbi protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, vraća se u Hrvatsku.

Na internetskim stranicama Hrvatskog društva mladih liječnika najavljeno je da će Reisman 29. svibnja održati predavanje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Tema predavanja? Spolni odgoj, naravno.

Zajedno s Reisman na predavanju će sudjelovati izvjesni Thomas Hampson, istraživač Liberty centra za zaštitu djece, i Timothy Tate, redatelj pseudoznanstvenih dokumentaraca koji je zajedno s Reisman već boravio u Hrvatskoj. Dobrodošlicu Reisman poželjet će dekan Medicinskog fakulteta Davor Miličić, koji će održati uvodni govor.

Zadnji put kad je Reisman gostovala na hrvatskim fakultetima, početkom 2013. godine, bilo je prilično burno. Studenti na Filozofskom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti nisu se pokazali kao plodno tlo za indoktrinaciju pa je Reisman ismijana i izviždana zbog svojih zadrtih ideja.

Podsjećamo, prvi posjet Reisman Hrvatskoj organizirala je Udruga Vigilare, blisko povezana s Hrastom i udrugom U ime obitelji. Službeno je kao povod njenog posjeta tada poslužio "skandal" koji se dogodio na HRT-u kada je Karolina Vidović Krišto smijenjena zbog emisije "Slika Hrvatske" na temu "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?".

Pročitajte više