Crkva iz Stenjevca preko tvrtke osuđenog ubojice i lažnog iscjelitelja poziva "Zagrebčane" na misu i proštenje!

Foto: Čitatelj Indexa

ISTA tvrtka Divinus Victoria koja je "zahvalila" Bogu zbog odluke Ustavnog suda o zdravstvenom odgoju, ovoga puta na pet lokacija u gradu reklamira misu i proštenje koje će se održati ovu nedjelju povodom blagdana Mala Gospa u Župi Uznesenja BDM u Stenjevcu.

Župnik Vjekoslav Meštrić u razgovoru za Index rekao je kako su i dosad oglašavali proštenje putem medija i plakata, no ovo im je prvi put da se reklamiraju putem LED reklama postavljenim na najfrekventnijim mjestima u gradu.

Tako građani reklamu za misu i proštenje mogu vidjeti na čak dvije lokacije na Trgu bana Jelačića te po jednu na Cvjetnom trgu, Maksimirskoj cesti kod stadiona te na zgradi u Vrbanima.

Župnik ne zna koliko će platiti reklamu

Koliko će Župa novaca za to izdvojiti, župnik Meštrić nam nije znao reći. "Ja na kraju to rješavam kad dobijem sve račune, ne znam koliko ćemo platiti, nisam se previše raspitivao", rekao je župnik dodavši kako su za reklamiranje angažirali tvrtku Divinus Victoria.

"To je donacija Župi, neće platiti ništa"

Hrvoje Topić iz dotične tvrtke rekao je pak kako Župa neće ništa platiti ovo oglašavanje. " Ništa im nećemo naplatiti, to je naša donacija Župi. Neki daju novčane, a mi dajemo donaciju putem reklamiranja", rekao je Topić dodajući kako će reklama ukupno stajati tri dana, a na upit kolika je vrijednost ove donacije rekao je da nam to ne može reći.

Međutim, dodao je kako na isti način "pomažu" i Gradu Zagrebu kojem su besplatno ustupili reklame za servisne informacije i vremensku prognozu u Zagrebu.


"Mi na taj način pomažemo Gradu", rekao je Topić priznajući kako i oni imaju velike koristi od Grada.
Iako nije želio reći konkretno kakve to koristi imaju, zanimljivo je da je tvrtka Divinus Victoria dobila upravo najbolje lokacije u gradu za postavljanje LED reklamnih ploča.

Inače, tvrtku Divinus victoria osnovali su Roman Slovenec, Marinko Stojanović i Davor Denac, koji su trenutno u Nadzornom odboru tvrtke što se može vidjeti u sudskom registru.

Ime Davora Denca spominje se na raznim forumima, a o njemu se govori kao o iscjelitelju i Božjem poslaniku, no zagrebački svećenik fra Smiljan Kožul prozvao ga je varalicom.

Marinko Stojanović punio je stupce crne kronike 1999. godine kad je u jednom disko klubu u Požegi ubio Miljenka Soldu. Stojanović je najprije napao Soldu, koji je zatim izvadio pištolj i ranio Stojanoviće u noge. Međutim, i Stojanović je bio naoružan, Soldu je smrtno ranio u trbuh, zbog čega je preminuo u bolnici.

Još poznatiji je po obračunu sa Željkom Kerumom u jednom zagrebačkom kafiću u listopadu 2008. godine. Kerum je u društvu Tomislava Gruice i Ivice Livaje tom prilikom provocirao ekipu u kafiću pa su od Stojanovića i Emira Mehmedagića dobili batine.

Pročitajte više