Crkva nije samo za šatoraše: "Ako bude potrebno, otvorit ćemo ih po noći i za beskućnike"

Foto: Index

"SINOĆNJI događaj nije presedan u smislu pružanja utočišta onima koji su ga zatražili, i Crkva će uvijek pružiti utočiste onima koji se osjećaju ugroženi", stoji u odgovoru na upit Indexa kojeg smo dobili iz Zagrebačke nadbiskupije.

Naime, pitali smo Crkvu predstavljaju li događaji na trgu Svetog Marka presedan te boje li se kako bi mnogi mogli sada naći utočište u Crkvi u bijegu pred policijom. Isto tako zanimalo nas je, zašto Crkve nisu otvorene tijekom noći za potrebite, odnosno beskućnike? 

"Što se tiče pomoći beskućnicima slobodan sam Vas uputiti na poveznicu s opširnim izvještajem o djelovanju, konkretno Zagrebačke nadbiskupije. Kao što ćete vidjeti Zagrebačka nadbiskupija ima dobro razvijen program pomoći beskućnicima tako da nema potrebe otvarati crkve noću", kažu nam iz Zagrebačke nadbiskupije.

Ukoliko će u Hrvatskoj doći do takve situacije da će biti toliko beskućnika pa će trebati otvoriti i sakralne prostore kako bi ih se zbrinulo budite uvjereni da će se to učiniti, kažu na kraju iz Zagrebačke nadbiskupije.

Pročitajte više