Crna Gora oslobodila prosvjednike nakon dva dana pritvora!

Foto: Zoran Đurić/Vijesti

JEDANAEST prosvjednika koji su uhićeni tijekom prosvjeda ispred zgrade Vlade Crne Gore u subotu, pušteno je iz pritvora u ponedjeljak popodne, prenosi Radio Slobodna Europa.

Među uhićenima su bili novinari i aktivisti opozicijskih političkih skupina koji nisu sudjelovali u sukobu s policijom već samo mirno sjedili na ulici i promatrali.

U pritvoru su proveli 48 sati, a na slobodu su pušteni nakon što su izašli pred istražnog suca u Podgorici.

Po puštanju iz zatvora, novinar Marko Milačić rekao je da je prema pritvorenima postupano kao da su "kriminalci", te da su oni "sjedeći na ulici simbolički pokazali građansko nezadovoljstvo", prenosi B92.

Privođenje i dvodnevni pritvor Milačić je okarakterizirao kao "represiju i atak na građanske slobode".

Podsjećamo, više stotina prosvjednika okupiralo je centar Podgorice. Letjelo je kamenje i suzavac, a dvadeset ljudi je uhićeno. Crnogorski prosvjednici tada su poručili da nemaju namjeru odustati. Dosta im je vladavine korumpiranih i nesposobnih političara.

Prosvjed nešto drugačijeg tipa organiziran je istog dana i na jugu Srbije, u Nišu. Na ulice Niša izašlo je više od sedam tisuća građana. Ujedinilo ih je ubojstvo 22-godišnjeg studenta Vuka Stojiljkovića. Pobunili su se Nišlije protiv policije i pravosuđa, koje smatraju neefikasnima i korumpiranima, a zbog čega je, kako kažu, njihov grad zahvatio val nasilja i kriminala.

Pročitajte više