Crnadak žestoko po Hrvatskoj: Ovo što radite je krajnje antieuropski i anticivilizacijski

Foto: FAH

MINISTAR vanjskih poslova Bosne i Hercegovine okarakterizitrao je nerazumim i antieuropskim blokade granica među državama regije i posebice kritizirao Hrvatsku.

"Ne razumijem kuda ide Hrvatska. Ovo što radi je krajnje antieuropski i anticivilizacijski. Razumijem da je u tijeku kampanja u Hrvatskoj ali da nekom ovako sumanute ideje mogu padati na pamet, ne mogu da razumijem", izjavio je Crnadak novinarima u Bijeljini gdje je tijekom dana boravio na gospodarskom sajmu.

Ne birajući riječi šef bosanskohercegovačke diplomacije svu je odgovornost za trenutačno stanje prebacio na Hrvatsku.

"Što je sljedeći potez Hrvatske? Da stavi vojsku na granicu i proglasi mobilizaciju?", kazao je Crnadak.

Apelirao je da se što prije nađe razumno rješenje kako bi se izašlo iz stanja u kojemu svi trpe štetu.

I predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u četvrtak je ponovo komentirao blokadu granica uz ocjenu kako će od toga štetu imati i Hrvatska i Srbija ali i gospodarstvo u BiH.

"Naši privrednici gube dane čekajući da se nešto riješi", kazao je Dodik pozvavši na brzo rješavanje problema.

Dodik je također izrazio krajnje rezervirano stajalište prema mogućem prihvatu izbjeglica u BiH.

Poručio je kako oni mogu doći u tu zemlju no pod uvjetom da se u njoj ne zadržavaju i da što prije nastave put ka zapadnoeuropskim državama.

"Naši fondovi nisu toliko bogati kao neki u zapadnoj Europi da bi mogli održavati stotine ili desetke tisuća ljudi", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Po njegovu sudu boravak velikog broja migranata u BiH mogao bi ozbiljno destabilizirati i socijalno i političko stanje u toj zemlji.

Pročitajte više