Crnogorska oporba šokirana: Zašto se Josipović sastaje samo s huškačima napada na Dubrovnik?

Foto:  depo.ba

"PREDSJEDNIK Hrvatske Ivo Josipović u Crnoj Gori će se dominantno i privilegirano susresti sa svojevremeno organizatorima i huškačima napada na Dubrovnik", rekao je Miodrag Lekić lider Demokratskog fronta Crne Gore dodavši da ne vjeruje da će crnogorska, ali i hrvatska demokratska javnost pozitivno vrednovati ovu činjenicu. 
 
Josipović odustao od demokratskog pravila
 
Podsjetimo kako će Josipović od 3. do 6. rujna posjetiti Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo. Prema najavljenom protokolu Josipović će 3. rujna biti na Cetinju, gdje će se sresti s predsjednikom Filipom Vujanovićem, a zatim će u Podgorici razgovarati sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i Vlade Milom Đukanovićem. Za lidera crnogorskog Demokratskog fronta osim činjenice da je riječ o svojevremenim ratnim huškačima, šokira i činjenica da Josipović neće održati makar i neki kratki sastanak s predstavnicima oporbe. 
 
"Postoji demokratsko pravilo u svijetu da se visoki, demokratski predstavnici druge zemlje tijekom posjete sretnu i s predstavnikom oporbe. To, primijetili ste, redovno čine visoki predstavnici EU tokom posjeta Crnoj Gori”, rekao je Lekić, prenose crnogorske Vijesti. Lider oporbe u Crnoj Gori nije ulazio u ocijene zašto je ovog puta kod Josipovića izostala ova demokratska uzanca i pravilo. Lekić tvrdi da je osobno kao komentator uglednih talijanskih časopisa imao priliku istaknuti značaj demokratske pojave Iva Josipovića kako za njegovu državu, tako i za cijelu regiju. No, prema njemu problem kod Josipovićeve posjete više je u crnogorskom privatiziranom protokolu. 
 
Tri godine bez odgovora
 
"Crnogorska demokratska javnost bi bila zahvalna Josipoviću da javno odgovori na pitanje - dokle je stigla sa radom crnogorsko - hrvatska komisija za rješavanje graničnog pitanja Prevlake, koja je prema navodnom sporazumu(Iva) Sanadera i (Mila)Đukanovića, trebalo da pripremi materijal za rješavanje tog problema na Međunarodnom sudu? Već tri godine to pitamo crnogorske vlasti, MVPEI i druge institucije, koje uporno ostaju bez odgovora”, rekao je Lekić, a prenose crnogorske Vijesti. 

Pročitajte više