Čuvajte se lopova na ljetovanju

Ilustracija: Arhiva

PRIMORSKO-goranska policija zabilježila je u protekla dva dana više provala u apartmane i hotelske sobe prilikom čega je otuđen novac turista, ali i hotelska oprema. Nije na odmet biti dodatno na oprezu, upozoravaju u policiji, te ne ostavljati novac na vidljiva mjesta, posebno kada je riječ o većim iznosima.

Dvoje austrijskih državljana oštećeno je za više tisuća kuna nakon što je nepoznati počinitelj provalio u apartmane u kojima borave na području Cresa. U apartmane je provaljeno tijekom jučerašnjeg poslijepodneva, a počinitelj je otuđio novac u domaćoj i stranoj valuti s kojim se udaljio u nepoznatom pravcu.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je jučer tijekom dana provalio u nekoliko soba jednog od crikveničkih hotela. Prema dosadašnjim saznanjima otuđen je novac, osobno računalo, mobiteli i drugi predmeti.  Oštećeno je više državljana Belgije te dvoje hrvatskih državljana. Sveukupna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

U vremenu od 1. do 3. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u hotel u sklopu hotelskog naselja u Malinskoj na otoku Krku. Prema dosad utvrđenom iz hotela je otuđeno više aparata za gašenje požara te alat za košenje trave. Tvrtka u čijem su vlasništvu otuđeni predmeti oštećena je za desetak tisuća kuna.

Pročitajte više